matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Wis01:
Rozwiąż równanie: log
x+2
25=2
18 kwi 21:25
krystek:
(x+2)
2
=25 Zał x=2>0 i x+2≠1
18 kwi 21:27
Rafał274:
log
5
25 / log
5
(x+2) = 2 log
5
(x+2) = 1 log
5
(x+2) = log
5
5 Z różnowart. funkcji logaryt. x + 2 = 5 ...
18 kwi 21:27