Oblicz sin alfa , cos alfa, tg alfa
mariusz: cos2α=3/4 oraz α⊂(0;pi4
18 kwi 21:22
mariusz: Błagam o pomoc


!
18 kwi 21:30
18 kwi 21:32
mariusz: a mógł byś rozwinać bo mi wychodzi zły wynik
18 kwi 21:34
krystek: cos2x=.... to potrafisz!
18 kwi 21:39
mariusz: Jeżeli to możliwe to prosił bym o rozwiązanie zadania od początku do końca od tego zależy czy
przejdę no następnej klasy.
18 kwi 21:42
krystek: a nie miałeś równania
| | 3 | |
cos2α= |
| jak Ty masz zaliczać? czyli podstawy? |
| | 4 | |
18 kwi 21:49
krystek: | | √3 | | √3 | |
I teraz :cosx= |
| lub cosx=− |
| i zapewne takie równanie miałeś! |
| | 2 | | 2 | |
18 kwi 21:53
mariusz: No nie umiem tego prosze o pomoc
18 kwi 21:53
mariusz: a no miałem xD sorry tylko ktore mam teraz wybrac?
18 kwi 21:54
krystek: cosx=cos30
x1=30+k*360 lub x2=−30+k*360
cosx=−cos30
x3=180−30+k*360 lub x4=180+30+k*360
18 kwi 21:59
trllo: Sin (3α) jak to obliczyc?
27 paź 19:14