matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocyy
Paulka:
Niech G(x)=x
3
+bx
2
+cx+d Wyznacz b,c,d wiedząc, że pierwiastkami są liczby :1,−2,3
18 kwi 20:46
Krzysiek:
1,−2,3 są pierwiastkami czyli: G(1)=0,G(−2)=0 , G(3)=0
18 kwi 20:46