oś symetrii
balbina0108: Dana jest funkcja kwadratowa f(x)= 3x
2+12x−1. Osią symetrii tej funkcji jest prosta.......
Oś symetrii to przecież wierzchołek , więc skąd prosta nie rozumiem
18 kwi 20:28
Eta:
osią symetrii wykresu jest prosta o równaniu:
| | −b | |
x= xw= |
| = ............ |
| | 2a | |
odp: prosta x= −2
18 kwi 20:30
Krzysiek: oś symetrii to prosta przechodząca przez wierzchołek równoległa do osi OY ...
18 kwi 20:30
krystek: | | b | |
Osią jest prosta przechodząca przez xw ( x w=p=− |
| ) |
| | 2a | |
18 kwi 20:31
balbina0108: dzięki , dzięki
18 kwi 20:36