Rzucamy dwukrotnie kostką do gry, a następnie losujemy 2 karty z figur walety...
JaKa: Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania:
Rzucamy dwukrotnie kostką do gry, a następnie losujemy 2 karty z figur (walety, damy, króle,
asy).
Ile jest możliwych wyników takiego doświadczenia?
Parę razy próbowałam liczyć to zadanie, jednak nie mam pewności co do sposobu, i wynik, który
mi wyszedł to 256... nie sądzę, że jest dobry
18 kwi 19:49
Eta:
| | | | 4! | |
62* | = 62* |
| = 62*6= .......... |
| | | 2!*2! | |
18 kwi 19:53
Eta:
| | | | 4! | |
62* | = 62* |
| = 62*6= .......... |
| | | 2!*2! | |
18 kwi 19:53
JaKa:

dziękuję, ale dlaczego jest 6
2? rysowałam drzewko (nie mam pojęcia czy to dobry sposób) i tam
jest 6 gałęzi?

nie mam zielonego pojęcia już.
18 kwi 20:06