matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
budynku na wysokości 3 m
Iza:
Drabinę o długości 6 m oparto o ścianę budynku na wysokości 3 m. Miara kąta jaki tworzy drabina z ziemią jest równa: ?
18 kwi 19:33
Eta:
3
1
sinα=
=
⇒ α=...........
6
2
18 kwi 19:36
Patronus:
3
1
sina =
=
6
2
a = ?
18 kwi 19:37