matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PILNE
adam :
Spośród 5 kul − 3 białych i 2 czarnych losujemy bez zwracania kolejno 2 kule. Jakie jest prawdopodobieństwo, że za drugim razem wylosujemy kulę czarną
18 kwi 19:28
Patronus:
|Ω| = 5 * 4 = 20 |A| = 2*1 + 3*2 = 8
8
P(A) =
20
18 kwi 19:38