matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź czy podana równość jest tożsamością trygonometryczną
Kasia:
cos α + cos α * ctg
2
α=
ctgα
sinα
18 kwi 19:09
krystek:
sin
2
x+cos
2
x
cosx*
ctgx
cosx(
=
=
sin
2
x
sin
2
x
sinx
18 kwi 19:14