matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Michał :
Do pociągu mającego 2 wagony wsiada 6 ludzi, którzy losowo wybierali je. Oblicz prawdopodobieństwo sytuacji, w której w pierwszym wagonie siedzi dokładnie 2 ludzi.
18 kwi 17:55
Aga1.:
IΩI=2
6
6
2
4
4
IAI=
*
IAI
P(A)=
=
IΩI
18 kwi 18:08
Michał :
Dziękuję
18 kwi 18:10