z gory dziekuje
Daniel: rozwiaz dla x∊<0,2π> , y∊<0,2π>
moje rozwiazanie z błędem :
| | π | | π | | π | | 7π | |
3x+ |
| =− |
| + 2kπ lub 3x+ |
| = |
| +2kπ |
| | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | |
| | π | | 2kπ | | π | | 2kπ | |
x=− |
| + |
| x= |
| + |
| |
| | 9 | | 3 | | 3 | | 3 | |
gdzie tutaj jest błąd bo odpowiedz mi sie nie zgadza ? dalej z zadaniem sobie poradze, tzn z
wyliczeniem x i y
| | π | | 11π | |
błąd to rzekomo zamiast − |
| powinno byc |
| ale skąd ? dlaczego, przeciez jak |
| | 6 | | 6 | |
sinx= cos na minusie
to x = −x0 +2k π lub x=π−x0 + 2kπ
18 kwi 17:52
Aga1.: Twoja odpowiedź jest dobra, ich pewnie też.Podstaw za k liczby całkowite do wzoru Twojego i z
odpowiedzi by się przekonać, że to tylko inny zapis
18 kwi 17:59
Daniel: dzieki wielkie, bo ja sie zalamuje jak widze inny wynik i godzinnami mysle czemu w
odpowiedziach jest zle, ale z mojego myslenia nic nie wychodzi.. uratowalas mnie przed bolem
głowy na dzisiaj

... dziekuje
18 kwi 18:02
Aga1.: Zadanie można rozwiązywać ze wzorów redukcyjnych
Sin jest ujemny w III i IV ćwiartce
| | π | | 1 | |
sinx=sin(π+ |
| ) oraz sinx=sin(2π− |
| π) |
| | 6 | | 6 | |
| | 7 | | 11 | |
x= |
| π+2kπ lub x= |
| π+2kπ, k∊C. |
| | 6 | | 6 | |
18 kwi 18:03
Daniel: daj mi swoj mózg na mature

bym mial chociaz latwo dostac sie na wymarzone studia a tak
to ciezko bedzie , musze wlozyc duzo pracy jeszcze, tylko szkoda ze czasu nie ma
18 kwi 18:09
Aga1.: Musisz rozwiązywać dużo zadań, by nabrać wprawy,
Sportowiec też musi ćwiczyć by mieć formę, nie ma nic za darmo, nie wystarczy talent.
18 kwi 18:14