matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz: log_4 2 - log_4 32 - 6log_4 1
Piotrek:
Oblicz: log
4
2 − log
4
32 − 6log
4
1
18 kwi 17:34
M:
7 lut 16:14
Jolanta:
1
=log
4
(2:32:1)=log
4
=−2
16
7 lut 16:21
Jolanta:
1
=log
4
(2:32:1)=log
4
=−2
16
7 lut 16:22