matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
r
kila:
ile wynosi miara kąta α ?
18 kwi 17:33
M:
7 lut 16:14
Jolanta:
Kąt między promieniem a styczną=90
0 trojkat prostokątny o przeciwprostokątnej 5r (chyba) I przyprostokątnej r (na przeciwko kąta α)
r
1
sinα=
=
5r
5
sinα=0,2 odczytujemy z tablic wartość kąta α
7 lut 20:20