matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo proszę dokończyć to równanie
beasel:
7x+7
√
3
−4
√
3
x−12=6
18 kwi 16:50
Alkain:
7x−4
√
3
x=6+12−7
√
3
7x−4
√
3
x=18−7
√
3
x(7−4
√
3
)=18−7
√
3
18−7
√
3
x=
7−4
√
3
Usuń tylko niewymierność z mianownika najlepiej skorzystaj ze wzoru skróconego mnożenia
18 kwi 17:01