matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz miarę kąta ostrego alfa, jeśli 2-tgalfa = sin^2alfa + cos^2alfa
;):
Wyznacz miarę kąta ostrego alfa, jeśli 2−tgalfa = sin
2
alfa + cos
2
alfa
18 kwi 16:34
nati93:
2−tgα=sin2α+cos2α
12 mar 19:21