matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciała
Zarion:
Czy −
7
9
w ciele Z
7
to będzie 0?
18 kwi 16:32
Zarion:
up
18 kwi 16:50
Patronus:
to jest −7 * 9
−1
9
−1
w Z
7
to jest 4, bo 9*4 = 36 = 1 Czyli mamy −7*4 = −28 = 0
18 kwi 16:54