a
Artek: rozwiąż równania trygonometryczne
a) sinx=1/2
b) cosx = −
√2/2
c) tgx=1
d) ctgx= −
√3
help
19 kwi 16:44
Mickej : jest taka tabelka z wartosciami trygonometrycznymi i założe sie że te tam znajdziesz
19 kwi 16:49
Artek: ha a ja sie zastanawialem o co w tym zadaniu chodzi a tu taki banał dzięki
19 kwi 16:52
j: sinx=1/2
20 kwi 09:16
krystek: sinx=sin30
x=30+k*360 lub x=180−30)+k*360
20 kwi 09:19
krystek: b)cosx=−cos45
x=(180+45)+k*360 lub x=(180+45)+k*360
Zamień na radiany ,piszę w stopniach dla ułatwienia pisania.
20 kwi 09:21
krystek: @Mackiej pomyśl i popatrz na wykresy , nie z tabelki.
20 kwi 09:22