matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Tomek:
Kąt alfa jest ostry, a sin alfa = 2/3. Oblicz wartość wyrażenia 1−3 cos
2
alfa
18 kwi 16:15
asdf:
2
sinx =
3
4
sin
2
x =
9
sin
2
+ cos
2
= 1
5
cos
2
=
9
5
1 − 3 *
= ..
9
18 kwi 16:23