matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Ani_18:
W klasie IV c kazdy zdaje na egzaminie maturalnym geografię lub matematykę. Wiadomo, że
1
prawdopodobieństwo wylosowania ucznia, który wybrał matematykę wynosi
, zaś
2
5
prawdopodobieństwo wylosowania ucznia, który wybrał geografię wynosi
. Jakie jest
6
prawdopodobieństwo, że losowo wybrany uczeń wybrał geografię i matematykę?
19 kwi 16:33
Ani_18:
pomoże ktoś
proszę
19 kwi 23:10
radek:
ciekawe zadanie
19 kwi 23:14
lehu:
każdy zdaje, a więc P(AUB)=1, tak mi się wydaje P(A i B)= P(A)+P(B)−P(AUB)
1
P(A i B)=
3
19 kwi 23:19
Ani_18:
ciekawsze będzie jak ktoś mi pomoże je rozwiązać
19 kwi 23:19
Ani_18:
o już jest
dziękuję
19 kwi 23:20