matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie na mature prosze pomożcie
kilomiesazjemdzisajrazemztobą:
sprawdzic czy ciąąg jest arytmetyczny i okreslic jego monotoniczosc(malejacy,rosnący czy malejący) b
n
=−2n+3
1
b
n
=
n
2n+4
b
n
=
+2
4
2n
2
+1
b
n
=
2n
2
b
n
=2
n
−n
2
18 kwi 15:23