matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tales
pablo:
x+y = 32 . Ile wynosi x,y,z ? Prosze o pomoc
18 kwi 13:29
picia:
https://matematykaszkolna.pl/strona/533.html
18 kwi 13:32
pablo:
mam zrobione to zadanie Tylko nie wiem czy dobrze i prosilbym o sprawdzenie chociaz.. 6+6/6 =x+y/x 12/6= 32/x 12x = 192 x= 16 6/16=6/y y = 16 6/16=18/z z = 48
18 kwi 13:37