matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak
lolita:
pomurzcie nie wiem jak albo jakies wskazówki jak zrobic jak zrobic : Wyznacz resztę z dzielenia wielomianu W przez wielomian D, gdzie: a) W(x) = x2 + 4, D(x)= 2x+1 b) W(x) =x4+ 3x3 − 1, D(x)= x2+5x−2
18 kwi 11:36