matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Ani_18:
Wyznacz wszystkie wartości współczynnika c, dla których miejscami zerowymi funkcji f(x) =
1
2x
2
− 7x + c są liczby 1 i 2
.
2
bardzo prosze o pomoc
19 kwi 15:18
tim:
2x
2
− 7x + c = 0 dla x = 1 2x
2
− 7x + c = 0 dla x = 2 1/2 Podstaw za x dane i oblicz
19 kwi 15:19
Ani_18:
dziękuję
19 kwi 15:33