matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie przez części
Kuba:
Ktoś mi pomoże dość jak się zabrać za to zadanie? : ∫x e
−1.5x
dx
18 kwi 00:18
Kuba:
prosze o pomoc
18 kwi 10:17
f:
∫ u dv = uv − ∫vdu u = x dv = e
−1.5x
du = dx v = −
2
3
e
−1.5x
18 kwi 10:24