matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podpowiedź
lolek:
po wykonaniu działania W= x/ x+1 − x−1/x otrzymujemy
17 kwi 23:35
Eta:
x
x−1
−
tak ma być?
x+1
x
17 kwi 23:42
lolek:
takk
17 kwi 23:45
Eta:
x*x−(x−1)(x+1)
x
2
−(x
2
−1)
x
2
−x
2
+1
1
=
=
=
x(x+1)
x(x+1)
x(x+1)
x(x+1)
17 kwi 23:47
lolek:
ok dzięki
17 kwi 23:51
Eta:
17 kwi 23:51