funkcje i jej własności
lisa: Dana jest funkcja :
| | ⎧ | 2x−6 dla x<−2 | |
| f(x)= | ⎩ | x2−1 dla x>−2 |
|
wyznacz miejsce zerowe funkcji
wyznaczf(4)
Oblicz parametr m dla ktorego f(x)=(m−2)x−4 jest rosnąca
17 kwi 22:55
krystek: f↗⇔a>0⇔ m−2>0⇔m>2
17 kwi 22:57
krystek: M zerowe 2x−6=0⇔x=3∉D
x2−1=0⇔(x+1)(x−1)=0⇔x=1∊D lub x=−1 ∊D są to dwa miejsca zerowe.
17 kwi 22:59
krystek: f(4)=42−1=15
17 kwi 23:00
lisa: kolejne piwo ?
17 kwi 23:04
lisa: jej jakie te zadania są proste... aż wstyd
17 kwi 23:05
krystek: Yes!
17 kwi 23:09
lisa: Yes dotyczące mojej bezmyślności czy piwa ?
17 kwi 23:14
krystek: Piwa!
17 kwi 23:16
krystek: Spokojnej nocy
17 kwi 23:18
lisa: Pa

Dzięki za zadania
17 kwi 23:26