funkcje
help: suma pierwiastków trojmianu y=ax2 +bx+c jest równa log przy podstawie a2 z c razy
log przy podstawie c2 z a, gdzie a≠1, c≠1. Uzasadnij, że odcięta wierzchołka paraboli
będącej wykresem tego trójmianu jest równa 1/8
19 kwi 14:36
help: jakies pomysły?
19 kwi 14:48
help: 
?
19 kwi 15:01
Mickej : ok ja spróbuje ale jesli nie jesteś studentem to nie ma takich zadań na maturze
19 kwi 15:01
Mickej :
to wygląda tak
x1+x2=loga2c*logc2a
19 kwi 15:05
help: tak
19 kwi 15:07
zielnik: nie no dałeś rade ale to co napisałeś zbytnio odkrywcze Mickej nie jest
19 kwi 15:08
Mickej : nie potrzebuje komentarzy
| | b | | logc2c | |
− |
| = |
| *logc2a |
| | a | | 2logc2a | |
odcięta to
−b\2a to juz chyba dasz rady
19 kwi 15:12
Mickej : rozumiesz co zrobiłem
19 kwi 15:12
zielnik: ja to rozumiem tylko dlaczego wyszlo 1/4 jak zrobiles z tymi log
19 kwi 15:15
Mickej : jak rozumiesz to po co pytasz
a pod tym jeszcze 2 była bo się logarytmy skróciły a
19 kwi 15:19
help: a czemu masz przed tym log w mianowniku 2
19 kwi 15:21
help: aa ok rozumie
19 kwi 15:22
Mickej : bo
logc2a2=2logc2a
podstawowa własność logarytmów
19 kwi 15:23
siurek:
19 kwi 15:26
Mickej : nie symetryczne
19 kwi 15:27
siurek: tez narysuj mowie ci ciezko jest
19 kwi 15:28
siur:
19 kwi 15:36