Stereometria .
Pomocy !! : Stereometria. Proszę Was bardzo o pomoc w rozwiązaniu zadań..
Jutro mam spr z stereometrii , który jest ważny. Proszę o pomoc.
1. Ostrosłup prawidłowy czworokątny ma wysokość 6 cm, a kąt między krawędzią boczną a podstawą
ma miarę 45 stopni . Oblicz objętość tego ostrosłupa.
2. Podstawą graniastosłupa prostego jest trapez o bokach 6, 6 , 6 , 10cm. Oblicz objętość i
pole powierzchni tego graniastosłupa jeśli jego wysokość jest równa 9cm.
3. przekątna prostokątna która jest przekrojem osiowym walca ma długość 16 cm i tworzy z
wysokością walca kąt 30 ` . Oblicz pole i objętość walca.
3. Oblicz pole i objętość sześcianu którego przekątna jest o 4 razy dłuższa od jego krawędzi
17 kwi 21:29
Jolanta: po prawej stronie mozesz wejść w stereometrię sa tam bryły ,wzory i przykłady zadań
17 kwi 21:37
picia: rysunek,rysunek i jeszcze raz rysunek.najwazniejsze
17 kwi 21:42
Mila:

V=1/3 a
2*H
ΔSOB jest prostokątny i równoramienny
H=OB
OB=1/2*a
√2=1/2*6
√2
H=3
√2
dokończ
17 kwi 22:42