matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Pralinek :
Prawdopodobieństwo, że przy rzucie czterema monetami otrzymamy co najmniej dwa orły jest równe :
3
16
6
16
10
16
11
16
17 kwi 21:21
Mila:
Ω=2
4
=16 |A'|= 4+1=5 (4reszki lub 1 orzeł i 3 reszki) |A|=16−5
17 kwi 21:26