matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
12345:
Funkcja f(x)=−2x+b przyjmuje wartości ujemne tylko dla argumentów x>5, gdy: a. b=10 b. b=5/2 c. b=−2/5 d. b=−5
17 kwi 21:20
Mila:
−2x+b<0 −2x<−b
b
b
x>
i x>5⇔
=5
2
2
dokończ i wybierz.
17 kwi 21:29