planimetria
lisa: Obicz promień koła wpisanego w kwadrat o przekątnej 4 oraz promień koła opisanego na kwadracie
o przekątnej 4.
| | 2 | | 1 | |
Jak koło jest wpisane w kwadrat to r= |
| d, a jak jest opisane na kwadracie to r= |
| d? |
| | 3 | | 2 | |
17 kwi 20:58
Maslanek: Przy kole wpisanym w kwadrat większe r niż na opisanym. Raczej nie ;>
| | 1 | |
Na opisanym r = |
| d na pewno. |
| | 2 | |
17 kwi 21:00
krystek: nie
| | 1 | |
Opisanego r= |
| przekątnej |
| | 2 | |
17 kwi 21:01
lisa: Ok. Spróbuję zrobić, zobaczymy co wyjdzie

dzięki
17 kwi 21:03
bnedo: | | d | |
przekształcamy wzór d= a √2 w a= |
| i podstawiamy |
| | √2 | |
17 kwi 21:06
lisa: r1− promień wpisanego wyszedł mi √2
r2− promień opisanego wyszedł 2
17 kwi 21:08
krystek: Czekam!
17 kwi 21:08
krystek: Yes
17 kwi 21:09
lisa: Nice

A jak będzie z trójkątem równobocznym o boku 8 ?
17 kwi 21:10
krystek: | | 1 | | 1 | 8√3 | |
r(wpisanego)= |
| h= |
|
| |
| | 3 | | 3 | 2 | |
17 kwi 21:14
lisa: Ok super

masz u mnie piwo normalnie haha
17 kwi 21:17
krystek: To kiedy

?
17 kwi 21:51
lisa: jak zdam
17 kwi 22:23
krystek: ok! Ćwicz ,a raczej licz to zdasz!
17 kwi 22:24
lisa: hu hu zobaczy się

jestem dobrej mysli, ale zobaczymy jak pódzie. Mozesz mi wysyłać
telepatycznie Twoją wiedzę matematyczną. Nie obraziłabym się
17 kwi 22:27
krystek: Już przekazuję , nie jestem samolubem!
17 kwi 22:30
lisa: o super

nagłe olśnienie. Zostało mi tylko 22 zadań
17 kwi 22:33