matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność
eryk:
Jak rozwiązać taką nierówność? −x(1−x)≤0
17 kwi 20:57
Maslanek:
Wyrzucasz minus przed nawias Zostaje x(x−1)≤0 x∊<0,1>
17 kwi 20:58
Jolanta:
x(x−1)=0 x=0 v x=1
17 kwi 21:14