matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania trygonometryczne
ela:
sin(10+3x) + sin(10−3x) =
√
3
sin10
17 kwi 20:52
M:
7 lut 16:46
Mila:
10
o
+3x+10
o
−3x
10
o
+3x−10
o
+3x
2*sin
*cos
=
√
3
sin10
o
2
2
2*sin(10
o
)*cos(3x)=
√
3
sin(10
o
) 2cos(3x)=
√
3
√
3
cos(3x)=
2
π
3x=±
+2kπ
6
π
2
x=±
+
kπ,k∊C
18
3
7 lut 20:15