delta zerowa
eryk:
x2+2510 >x /*10
x2+25−10x>0
Δ=102−4*1*25
Δ=100−100
Δ=0
−b2a
−102=−5
Może ktoś sprawdzić czy dobrze to jest zrobione ?
17 kwi 20:50
Eta:
x
2−10x+25>0
(x−5)
2>0
odp x€ R \{5}
| | −b | | 10 | |
W Twoim rozwiązaniu Δ=0 to x= |
| = |
| = 5 |
| | 2a | | 2 | |
odp: x€ R\{5}
17 kwi 20:54
Eta:
17 kwi 20:56
krystek: @Etajak po wizycie? Optymistycznie?
17 kwi 20:58
Eta:
Tak sobie

( wydałam trochę kasy! i mi od razu ulżyło

Nie ma to jak leczyć się samemu
17 kwi 21:02
krystek: W kieszeni! Ale nie rozwal sobie −idź do dobrego specjalisty! Tak miała koleżanka − w Poznaniu
prof zapytał "gdzie pani się leczyła?
17 kwi 21:05
Eta:
Tak,tak... wybieram się prywatnie do ortopedy i zobaczę czy mi pomoże
17 kwi 21:09
krystek: Domagaj sie prześwietlenia! Koniecznie
17 kwi 21:10
krystek:
17 kwi 21:11