matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Agat:
−3x+12x
2
=0 3x(−1+4x)=0 −3x(1−4x)=0 Podpowie ktoś jak będzie dalej ? −3x=0 i 1−4x=0 −4x=1 x=−
1
4
Bo nie wiem czy dobrze robię.
17 kwi 20:42
Saizou :
1
x=
i x=0 zrobiłaś błąd przy przenoszeniu
4
17 kwi 20:43