matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
kaja:
Oblicz: log
x
4=−2
17 kwi 20:36
Maslanek:
x>0 x≠1 x
−2
=4
17 kwi 20:36
Dorotaz:
x
−
2
= 4 x
−
2
= 2
2
1
x
−
2
= (
)
−
2
2
1
x =
2
17 kwi 20:40
kaja:
do tego momentu i ja doszłam, ale co dalej z tym ?
17 kwi 20:41
kaja:
dziękuje
17 kwi 20:41