matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jakie roziwązanie ?
Marcin45:
18+2x
2
=0 2x
2
= −18 /:2 x
2
=−9 rozwiązanie to x=3 i x=−3, czy nie ma tu rozwiązań bo liczba jest ujemna ?
17 kwi 20:28
picia:
brak rozwiazan.nigdy nie wyjdzie zero.
17 kwi 20:34