matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdz, czy podana rownosc jest tozsamoscia trygonometryczna
aga:
ctgα*(1+tg
2
α)
= tgα
1+ctg
2
α
bardzo prosze o pomoc..
17 kwi 19:14
Krzysiek:
sin
tg=
cos
cos
ctg=
sin
i z prawej strony te nawiasy do wspólnego mianownika sprowadź
17 kwi 19:18