matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
help:
Dana jest funkcja y =
2+x
4−x
, wyznacz wszystkie punkty należące do wykresu funkcji f, których obie współrzędne są liczbami pierwszymi. Nie mam pojęcia jak to rozwiązać, bardzo proszę chociaż o wskazówkę
17 kwi 19:12
help:
?
17 kwi 19:20
Aga1.:
−x−2
−1(x−4)−6
−6
=
=
−1
x−4
x−4
x−4
Takim punktem jest (3,5)
17 kwi 23:02
Aga1.:
(2,2)
17 kwi 23:03