matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja homograficzna
Milena:
Napisz wzór funkcji homograficznej,której wykres otrzymasz przesuwajac hiperbole o równaniu y=
3
x
o wektor w=[p,q] gdy p=1 q=1 p=0 q=2 p=−1 q=3 p=−3 q=−1
17 kwi 19:11
krystek:
3
y=
+q
x−p
17 kwi 19:48