matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag arytmetyczny
Agiszon3k:
Trzy wyrazy tworzą ciąg arytmetyczny oblicz x = 3; 2x+5,9; 4x+4.
17 kwi 18:17
Aga1.:
2x+5+4x+4=2*9−− rozwiąż.
17 kwi 18:26
Agiszon3k:
6x+9=18 6x=18−9 6x=9/6
1
x= 1,5 a w ułamku 1
2
tak ?
17 kwi 18:35