matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
nuśka:
Jak to rozwiązać : 1. f(x) = g(x) f(x) = 2
x
−
1
g(x) = −2x + 10 2. f(x) < g(x) f(x) =
1
2
x
+
2
g(x) =
1
2
x + 2 ? niby banalne ale ja tego nie mogę ogarnąć
17 kwi 18:10