log
pipi:): Pomocy z logarytmami:
log42= ?
17 kwi 18:10
asdf: 4
x = 2
1
2
2x = 2
1
2x = 1
17 kwi 18:16
pipi:): log38?
17 kwi 18:18
asdf: nie wiem
17 kwi 18:21
Aga1.: np. log38=log323=3log32
17 kwi 18:24
pipi:): i to wystarczy pozostawić w takiej postaci?
17 kwi 18:26
asdf: | | 216 | |
albo log38 = log3 |
| = log3216 − log327 = log316 − 3 |
| | 27 | |
17 kwi 18:30
asdf: możesz zostawić w postaci log38
poprawka*
log3216 − 3
17 kwi 18:31
pipi:): ok dziękuję
17 kwi 18:34
pipi:): a jak będzie:
4log43=? i 49log72
17 kwi 18:36
asdf: 3
4
17 kwi 18:41
pipi:): a skąd się to wzięło? prosiłabym o rozpisanie
17 kwi 19:00
asdf: Równoważnie:
alogac = c
17 kwi 19:01
pipi:): dziękuje ponownie
17 kwi 19:23