.
california-: W sześcianie o krawędzi długości a połączono środki S1, S2 i S3 trzech krawędzi wychodzących z
wierzchołka D1 i otrzymano trójkąt S1S2S3. Oblicz jego pole P.
17 kwi 17:41
Ajtek:
| | a√2 | |
Jest to Δ równoboczny, o boku dł. |
| |
| | 2 | |
17 kwi 17:43
california-: to właśnie już obliczyłam chciałam sie tylko upewnić co do wyniku.

bo nie jestem pewna czy
dobrze policzyłam
17 kwi 17:46
Ajtek: To teraz licz pole

.
17 kwi 17:47
biga: skąd wam ten wynik wyszedł?
26 wrz 22:29
Mila:

Δ jest równoboczny
| | e2√3 | | a2 | | √3 | | a2√3 | |
PΔ= |
| = |
| * |
| = |
| |
| | 4 | | 2 | | 4 | | 8 | |
26 wrz 22:45
Patrycja: jak obliczyliście ten bok Oo
11 lis 17:54
Patrycja: bo nie rozumiem
11 lis 17:56
dero2005:

(
a2)
2 + (
a2)
2 = e
2
a24 +
a24 = e
2
11 lis 18:43