.
Iwona: Konrad pożyczył od kolegi 600 zł. Dług spłacał co tydzień w równych ratach. Gdyby wydłużył
okres spłaty długu o 3 tygodnie ,raty zmalałyby o 10 zł tygodniowo. Oblicz jak długo Konrad
spłacał dług.
Próbowałam zrobić to zadanie układając układ równań ,ale za każdym razem wynik wychodził
dziwny. Proszę o pomoc i wytłumaczenie.
17 kwi 17:24
123: refr
17 kwi 17:39
Aga1.: x− liczba rat, y−wielkość raty
x*y=600
(x+3)(y−10)=600
oblicz x, x∊N
17 kwi 17:42
krystek: x→tyg spłaty
y→wysokość 1 raty ⇒x*y=600
__________
i teraz
x+3→to czas
y−10→to 1 rata ⇒(....)(....)=600
17 kwi 17:42