POTĘGA O WYKŁANIKU RZECZYWISTYM WAŻNE NA JUTRO
MON: 6√3 * 31−√3 * 22−√3
17 kwi 17:12
asdf: czekasz na gotowca?
17 kwi 17:13
MON: ALBO JAKĄŚ WSKAZÓWKE BO NIE WIEM O CO CHODZI
17 kwi 17:15
krystek: 2√33√3*31*...
17 kwi 17:17
MON: możesz jaśniej bo dalej nie wiem o co chodzi
17 kwi 17:19
asdf: (3 * 4)−√3 = 12−√3
17 kwi 17:19
asdf: i masz teraz taki wzór:
17 kwi 17:21
asdf: odp to 2
√2
17 kwi 17:24
Aga1.: (a*b)=an*bn , (2*3)√3=2√3*3√3
an+m=an*am , 31−√3=31*3−√3
17 kwi 17:25
MON: nie rozumiem
17 kwi 17:25
MON: odpowiedz to 12 ale nie mam pojęcia jak rozwiązać
17 kwi 17:26
Aga1.: Raczej odp. 12.
17 kwi 17:27
17 kwi 17:29
MON: nie mam czasu na oglądanie filmików a jutro mam sprawdzian więc jakbyś mógł/mogła to mi to
rozpisz proszę
17 kwi 17:31
krystek: 22*3=12 pozostałe poskracaja się.
17 kwi 17:34
asdf: to jak nie masz czasu na oglądanie filmików to nie czekaj i się ucz a nie czekasz na
rozwiązanie, błąd juz znalazłem i właśnie przed chwilą usunąłem kod, który mialem Ci wyslac,
ale to ze tak piszesz to czemu mam Ci pomoc?
17 kwi 17:41
MON: zrobiłam tak
6
√3* 3
1−√3 * 2
2−√3=6
√3*3
1 * 3
−√3 * 2
2* 2
−√3= (6*3*3*2)
√3+1−√3+2−√3 i
jak mi z tego ma wyjść 12

?
17 kwi 17:45
krystek:
17 kwi 17:47
17 kwi 17:47
MON: pomóż bo naprawdę sobie nie radze mimo szczerych chęci

Proszę wyjaśnij krok po kroku na tym
przykładzie. Widzisz że próbuje rozwiązać ale niestety mi nie wychodzi
17 kwi 17:52
krystek: 2√33√3*31*3−√3*22*2−√3=22*3=12
17 kwi 17:53
MON: dzięki

a i jeszcze małe pytanie 2
√3 − 2
√−3 = 0


? tak
17 kwi 17:58
krystek: Nie istnieje √−3 w liczbach R
17 kwi 17:59
krystek: 2√3*2−√3=2√3−√3=20=1
17 kwi 18:01
MON: czyli to sie nie redukuje

to jak Ty to skróciłeś ?
17 kwi 18:02
MON: ahaaaaaaa ok już rozumiem

dzięki
17 kwi 18:03
17 kwi 19:33