czy liczba 110 jest wyrazem ciągu
Dawid: an=6n−4
17 kwi 17:02
Ajtek:
6n−4=110
rozwiąż to równanie, pamiętaj że n∊N+
17 kwi 17:03
Mateusz:
sprawdz an=110 wiec.....
17 kwi 17:04
Dawid: mi wychodzi √19
17 kwi 17:07
Ajtek: skąd tam pierwiastek?
17 kwi 17:07
Dawid: Robię według przykładu z zeszytu tylko, że tam było n
2 = 100+3 i później samo n=
√103 nie
bardzo rozumiem jak to rozwiązać
17 kwi 17:10
Aga1.: Wiadome na prawo
17 kwi 17:11
Ajtek:
Tutaj nie masz potęgi, czyli nie wyciągasz pierwiastka

.
17 kwi 17:12
Dawid: aaaaaa czyli zostawiam ?
17 kwi 17:12
Ajtek: Pewnie

.
17 kwi 17:15
Dawid: Dzięki
17 kwi 17:16
Ajtek:
Pomyśl, zamiast robić coś "schematycznie"

.
17 kwi 17:19