matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
'
mała:
w trójkącie prostokatnym przyprostokatne maja długość 2 i 4 a jeden z kątów ostrych ma miarę α. Oblicz sinα cosα
17 kwi 16:46
Patronus:
jeśli przyprostokątne mają 2 i 4 to przeciwprostokątna ma c =
√
2
2
+ 4
2
2
sinα =
c
4
cosα =
c
17 kwi 16:48