rozwiaz rownania i nierownocsi
Basia: ROZWIAZ RÓWNANIA
a)5x−3 2−3x = x−2
⁻⁻⁻⁻ ⁻ ⁻⁻⁻⁻⁻ ⁻⁻⁻⁻
2 3 4
b)(x−1)(x−2)=20 c)x²−x(2−x)=0 d)3x²−2x+5=0 e)x²+8x+16=0 f)(x+3)²−(x+4)²=3x²
i)x⁴−10x²+9=0 j)x³+2x²−x−2=0 k)3x³−5x²−3x+5=0 l)5x³=4x²
m)x³+3x²−4x=0 n)x³−x²−x+1=0 o)x³−4x²+4x−16=0 p)2x³−3x²−2x+3=0 r)x⁴−x²=2 1/9x²−1
1/3x=−2 −1/2x²+x−1/2=0
ROZWIAZ NIEROWNOSC;
a)x²≥9 b)x²<4 c)−2x²+3x+5≤0 d)x²+5x>0 e)x²−x+1≥0 f)−x²+x−1≤0 g)4x²−4x+1≤0 ...
17 kwi 16:40
Basia: ROZWIAZ RÓWNANIA
a)5x−3 2−3x = x−2
⁻⁻⁻⁻ ⁻ ⁻⁻⁻⁻⁻ ⁻⁻⁻⁻
2 3 4
b)(x−1)(x−2)=20 c)x²−x(2−x)=0 f)(x+3)²−(x+4)²=3x² i)x⁴−10x²+9=0
k)3x³−5x²−3x+5=0 l)5x³=4x² 1/x=x |2x−3|=5 |2−3x|=1 |1−6x|=0
n)x³−x²−x+1=0 o)x³−4x²+4x−16=0 p)2x³−3x²−2x+3=0 r)x⁴−x²=2 1/9x²−1 1/3x=−2
−1/2x²+x−1/2=0
ROZWIAZ NIEROWNOSC;
b)x²<;4 g)4x²−4x+1≤0 ...(1/2x+1)do kwadratu >16 |x|≥5 |x−4|≤10 |7−2x|>1 |2x+1|<3
18 kwi 11:15
Bet: x³−5x²−4x=0
2 gru 21:01