?
Ala: | | 1 | |
Oblicz (2√2*4)1√2+1 Tam jest |
| } |
| | √2+1 | |
17 kwi 16:04
asdf: | | 1 | |
(2√2 * 4) do potęgi |
| ? |
| | √2 + 1 | |
17 kwi 16:08
Ala: | | 1 | |
tak i nie pisałam ale potem to wszystko jeszcze do potęgi |
| |
| | √2 | |
17 kwi 16:11
Ala: i coś wychodzi?
17 kwi 16:16
Ala: ?
17 kwi 16:21
Ala: możesz pomóc?
17 kwi 16:46
asdf: odp = 2?
17 kwi 16:59
Ala: a jak to liczyłeś?
17 kwi 17:02
ula: tak tam wychodzi 2
17 kwi 17:03
ula: chyba
17 kwi 17:03
ula: nie teraz to obliczyłam tak na 100% 2
17 kwi 17:04
asdf: tu masz wzory:
(
ax)
y = a
xy
2
√2 * 2
2 = 2
√2 + 2
| 1 | | √2 − 1 | |
| = |
| = √2 − 1 |
| √2 + 1 | | 1 | |
(
2√2 + 2)
√2 − 1 =
(
√2 + 2})(
√2 − 1) = 2 −
√2 + 2
√2 − 2 =
√2
2
1 =2
17 kwi 17:07
Ala: dziękuję
17 kwi 17:12