matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prośba o sprawdzenie odpowiedzi
mic:
Punkty A= (1,4) i C = (4, −2) wyznaczaja przekatna kwadratu ABCD. Pole tego kwadraru jest równe ? Mi wyszło 18. Czy ktos mógłby obliczyc i powiedziec czy mi dobrze wyszło
17 kwi 12:41
krystek:
IACI=.. podaj
17 kwi 12:45
Patronus:
|AC| =
√
(1−4)
2
+ (4−(−2))
2
=
√
9+36
= 3
√
5
|AC|
2
45
P =
=
= 22,5
2
2
Mi wyszło inaczej
17 kwi 12:45
Eta:
Źle! d−−− długość przekątnej kwadratu d=|AC|= ..... =
√
45
d
2
45
P=
=
=22,5
2
2
17 kwi 12:46
lool:
Ω→∑≠{87}
3 sty 18:53